7 Groningse bedrijven genomineerd voor de Deloitte Technology Fast50 › City of Talent

7 Groningse bedrijven genomineerd voor de Deloitte Technology Fast50

7 Groningse bedrijven genomineerd voor de Deloitte Technology Fast50

7 Groningse bedrijven genomineerd voor de Deloitte Technology Fast50

wo, 12 oktober 2016

De Deloitte Technology Fast50 is een van de meest toonaangevende ranglijsten van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. De genomineerde bedrijven moeten minimaal vier jaar bestaan en de selectie is gebaseerd op de percentuele omzetgroei over die vier jaren. De ranglijst is in het leven geroepen om de uitzonderlijke prestaties van deze bedrijven te erkennen. Dit jaar vindt de 17e editie plaats.

Groningen: home of the scale-ups

In 2012 stond Groningen nog met twee bedrijven in de Fast50. Dat Groningen dit jaar opnieuw in de ranglijst van Deloitte staat, en dit keer met 7 bedrijven, laat goed zien dat er niet alleen een flinke stijgende lijn is in de bedrijvigheid van de stad en provincie, maar ook dat de jonge technologiebedrijven op een hele gezonde manier blijven groeien. Dit is al het derde jaar op rij dat Groningen als stad qua aantallen op de tweede plek staat, en het merendeel van de dit jaar genomineerde bedrijven stond de afgelopen twee jaren ook in de top 50.

Gedoodverfde winnaar

De veilingsite Catawiki voerde vorig jaar met enorme voorsprong de lijst aan met een groeipercentage van maar liefst 45080%, bijna het tienvoud aan groei van de nummer twee op de ranglijst. Percentueel gezien kan het bijna niet anders dan dat de veilingsite van de Groningse internetondernemer René Schoenmakers ook dit jaar met ruime voorsprong de lijst zal aanvoeren. Enkele maanden geleden werd Catawiki zelfs door Deloitte uitgeroepen tot het snelst groeiende bedrijf ter wereld.

VoIPGRID, het telecommunicatie-platform van Mark Vletter (tevens oprichter van Voys en Spindle), stond vorig jaar met een percentage van 2380% op de vierde plek in de lijst en zal ongetwijfeld dit jaar ook weer hoge ogen gooien, net als Looking For Booking, die dit jaar voor de derde keer in de top 50 staat.

Nieuwkomers

Vijf van de zeven Groningse bedrijven stonden al eerder in de top 50. Online houthandel Gadero (ook genomineerd voor website van het jaar 2016) en het sociale bedrijfssoftware platform Embrace SBS staan dit jaar voor het eerst als Groningse afgevaardigden op de lijst van Deloitte.  

Of Catawiki dit jaar opnieuw op de eerste plek komt te staan en of er andere Groningse bedrijven in de top 10 komen te staan, zal morgen duidelijk worden. De exacte ranglijst met bijbehorende percentages wordt dan door Deloitte bekend gemaakt tijdens de officiële Award uitreiking in De Hallen Studio’s in Amsterdam.