'Ruimteschip Infoversum in Groningen geland' › City of Talent

'Ruimteschip Infoversum in Groningen geland'

wo, 18 juni 2014


Infoversum is gehuisvest in het Ebbingekwartier, de creatieve hotspot van Groningen aan de rand van het stadscentrum op zo’n 500 meter van de Grote Markt. Het opvallende pand -op het eerste oog lijkt er een ruimteschip uit de lucht gevallen- is ontwikkeld als een duurzaam gebouw en is een vernieuwend element in de skyline van de stad. Het ontwerp werd onlangs al bekroond met een nominatie en staat hoog in de ranglijst bij de verkiezing van het mooiste gebouw van 2014 in Groningen. Binnen blijft de aangename vormgeving z'n werk doen en versterkt het de -interactieve- exposities. Om vervolgens de bezoekers in de koepelvormige filmzaal onder te dompelen in digitale 3D-projectie en -geluid. 'Een overdonderende ervaring,' zeggen de mensen die al een test-vertoning konden zien.

Infoversum - oorsprong en doel
Het idee voor Infoversum komt van Edwin Valentijn, bijzonder hoogleraar astronomische informatietechnologie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Hij kreeg door de Provincie Groningen het –inmiddels zeer actuele- vraagstuk voorgelegd om wetenschap toegankelijk te maken voor het grote publiek. In plaats van een lesprogramma met workshops bedacht hij Infoversum, als een nieuw medium in het tijdperk van IT, Big Data en social networks: ‘samen digitaal in de zaal’.
Valentijn betrok de RuG, Gemeente Groningen en GasTerra als ‘founding partners’ in een gemeenschappelijk doel: laagdrempelige verspreiding van –wetenschappelijke- kennis door middel van beeld en verbeelding, prettig verpakt in een cross-over van entertainment, wetenschap en kunst.

Kijk ook op: www.infoversum.nl