26 miljoen subsidies voor innovatieve ideeën Campus Groningen › City of Talent

26 miljoen subsidies voor innovatieve ideeën Campus Groningen

26 miljoen subsidies voor innovatieve ideeën Campus Groningen

26 miljoen subsidies voor innovatieve ideeën Campus Groningen

wo, 14 februari 2018

Nieuwe kansen voor ondernemers en samenwerkingsverbanden op Campus Groningen met innovatieve ideeën: Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) heeft per 1 februari 2018 ruim 26 miljoen euro beschikbaar gesteld aan subsidies voor projecten gericht op valorisatie, onderzoek, proeftuinen, netwerkontwikkeling en human capital.

Deze nieuwe budgetten zijn beschikbaar vanuit het OP EFRO Noord-Nederland (Operationeel Programma Europees Fonds Regionale Ontwikkeling). Subsidieaanvragen kunnen tot 30 november 2018 ingediend worden bij het digitaal subsidieaanvraagloket. Maar voordat je een subsidieaanvraag indient, nodigt SNN je uit om met hen en/of de provincie Drenthe, Groningen of Fryslân in gesprek te gaan. Zo kun je samen kijken naar hoe jouw project past binnen de doelstellingen van de verschillende calls en bijbehorende beoordelingscriteria. De ervaring leert dat dit de kans van slagen ten goede komt.

Proeftuin Newborn
Proeftuin Newborn is een van de voorbeelden van een in 2017 geslaagde aanvraag van deze EFRO-subsidie en gaat over gezond ouder worden. Newborn is een  nieuw onderzoek bij de Healthy Ageing Campus en is een samenwerking van Lifelines, UMCG, Philips en de coöperatie van MKB Life Science en Medtech bedrijven in het Noorden die zich verenigd hebben in de Life Cooperative. Het project maakt het mogelijk dat jonge gezinnen apparaten 'real time' kunnen testen, wat kan helpen mensen gezond ouder te laten worden. 

Meer info? Kijk op SNN  of Campus Groningen >>