1e grote Indie Game Developer festival van Noord Nederland › City of Talent

1e grote Indie Game Developer festival van Noord Nederland

ma, 4 maart 2013

Indie staat voor Independent, en een Indie Game Developer is daarmee een persoon of een groep die onafhankelijk van grote uitgeverijen probeert een computerspel te ontwikkelen en uit te brengen.

Deze tak van de Games-industrie is wereldwijd in opkomst en naar aanleiding van de recentelijk uitgebrachte film Indie Game: The Movie besloten wij (een aantal mensen uit het Oude RKZ in Groningen) om een festival op te zetten ter ondersteuning van dit fenomeen.

Het festival vindt plaats op 8, 9, 10 en 11 maart in het Oude RKZ (Rooms Katholieke Ziekenhuis) in Groningen en heeft voor deze editie al behoorlijk wat inhoud in petto. Onder de sprekers hebben we mensen van vrijwel alle Game-development-opleidingen uit het hoge noorden, en een aantal van de ontwikkelaars, waaronder de Hanze Hogeschool, Rijksuniversiteit van Groningen, Grendel Games, MADlogic en meer.

Van vrijdag tot en met zondag vindt er tevens een Game-Jam plaats in de Kapel van het ORKZ. In deze wedstrijd strijden zo’n 10 teams om binnen 48 uur een computerspel te bouwen aan de hand van een thema. Dit jaar is het thema: Break The Rules.

Alsof dat nog niet genoeg is vertonen we in de RKZbios een aantal game-gerelateerde documentaires, waaronder: Indie Game: The Movie, Minecraft, the History of Mohjang, Reformat the Planet en Ecstasy of Order. We hebben een open Indie Game Showcase in het Dagcafé van het RKZ. Dat betekent dat elke onafhankelijke ontwikkelaar, van klein bedrijf, tot zolderkamerprogrammeur zijn ontwikkelde computerspellen aan het publiek kan tonen.

Geen festival over games is compleet zonder een vleugje entertainment. Op vrijdagavond begint het festival met een gratis toegankelijke Console Gaming Night in de ORKZ-bar en op zaterdagavond is er een Dansfeest, op muziek gegenereerd door spelcomputers, door meester-chip-tuners XYCE, RoccoW, Men of Mega en de DJs van het Eindbaas-collectief.

Als non-profit-festival hebben we de prijzen laag gehouden:

Meedoen aan de Game-jam kost 35,- (dit is inclusief 3x avondeten, 2x ontbijt en lunch)

Festivalbezoekers kunnen kiezen uit een weekendkaart of een dagkaart.

Dagkaarten: 20,-

Weekendkaarten: 30,-

Studenten krijgen 50% korting op de festivalkaarten (Studentenpas bij afhalen bandje vertonen)

Inschrijven kan op: www.indie-gameleon.org