Gezondheid | Healthy Ageing in Groningen | City of Talent

Gezondheid

Gezond ouder worden, ofwel ‘healthy ageing’. In Groningen ligt er al jaren de focus op. Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen, horen wat betreft onderwijs, fundamenteel en klinisch onderzoek over gezond ouder worden tot de internationale top. De instituten doen onderzoek naar alle aspecten van gezondheid. Van fundamenteel onderzoek naar de biologie van veroudering in onderzoeksinstituut Eriba (European Research Institute for the Biology of Ageing) tot arbeidsmarktinnovaties om burnouts te voorkomen. En van het ontwikkelen naar innovatieve materialen voor heupprotheses tot serious games om artsen te trainen of patiënten hun medicijnen beter in te laten nemen.

Door die duidelijke focus, heeft de Europese Commissie Noord-Nederland aangewezen als Europese voorbeeldregio voor Active and Healthy Ageing. Dit betekent extra fondsen, internationale aandacht en kansen voor de export van innovatieve kennis en producten. Ondernemers - van startups tot multinationals - werken in verschillende netwerken nauw samen met kennisinstituten, zorginstellingen en overheden aan zorginnovaties. Bijvoorbeeld in netwerken als het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) en het Health Hub Roden.

Healthy Ageing Campus
Hoofdingang UMCG
Martiniziekenhuis
Icoon gezondheid
Icoon Gezondheid
Icoon Healthy Ageing

Portretten van talent

De campagne City of Talent heeft als doel de innovatieve kracht van Groningen als dé kennis- en innovatiestad van Noord-Nederland breder bekend te maken. Om dit doel  breder te trekken maken we portretten van talenten van Groningen op wetenschappelijk en economisch vlak.

Riemer Vegter
Jochen Mierau
Cor Calkhoven
Cisca Wijmenga
Johannes Wolters
Antja van Alledaags
Danielle van FABRIC

Quotes

Ciska Wijmenga
Jochen Mierau
Danielle Nijkamp

Videomateriaal

10 vragen met Antje van Alledaags

10 vragen met Antje van Alledaags

Detact

Detact

10 vragen met Danielle van FABRIC

10 vragen met Danielle van FABRIC