Agrifood Groningen | Nieuwste ontwikkelingen | City of Talent

Agrifood

Dat juist Groningse kennisinstituten en bedrijven zich richten op innovatie in de voedselvoorziening, is niet gek. Dankzij de bijzondere bodemgesteldheid en het gematigde klimaat, is Groningen al eeuwen een echte landbouwprovincie. Grote arealen aardappel, suikerbiet, pootgoed en een forse veestapel beslaan zo’n 80% van het landoppervlak van de provincie. Onze landbouwproducten en voedingsmiddelen worden over de hele wereld gewaardeerd. Zo komt 23% van de mondiale pootaardappel-export uit onze regio en is Koepon uit Feerwerd wereldspeler op het gebied van kunstmatige inseminatie van vlees- en melkvee.

De agrarische sector in de regio bestaat van oudsher uit pioniers. In de negentiende eeuw haalden de Groningse graanboeren al hoge opbrengsten door de slimme inzet van nieuwe technologie. En ook nu werken bedrijven nauw samen met overheden en kennisinstellingen om te blijven innoveren. Om de eigen opbrengst te vergroten, maar ook om bij te dragen aan een duurzame mondiale voedselvoorziening.

Icoon Agrifood

Portretten van talent

De campagne City of Talent heeft als doel de innovatieve kracht van Groningen als dé kennis- en innovatiestad van Noord-Nederland breder bekend te maken. Om dit doel  breder te trekken maken we portretten van talenten van Groningen op wetenschappelijk en economisch vlak.

Lubbert Dijkhuizen
Janneke Hadders van Dacom

Quotes

Lubbert Dijkhuizen
Janneke Hadders
Gerard ten Blosscher

Videomateriaal

10 vragen met Janneke Hadders van Dacom

10 vragen met Janneke Hadders van Dacom

10 vragen met Wilco van Agrifly

10 vragen met Wilco van Agrifly