Economische positionering van Groningen Stad en Provincie

Economische positionering

Economische positionering

De stad en de provincie. Samen vormen ze een ijzersterke regio. Een GRO REGION met precies de juiste sectoren en factoren voor een optimaal vestigingsklimaat. Allereerst is er de basis waarop de Groningse economie is gebouwd. Vijf pijlers: energie, agrifood, de biobased economy, gezondheid en de digital society. Alle vijf zijn ze in transitie en alle vijf gaan ze, vooral in combinatie met elkaar, buitengewoon succesvol de uitdagingen aan van deze nieuwe tijd.

Integraal ecosysteem voor de 21e eeuw

Wat Groningen zo uniek maakt is dat die basis van kernsectoren geworteld is in een uitzonderlijk vestigingsklimaat. Met de stad als kennishub barstensvol talent en daaromheen alle ruimte om letterlijk en figuurlijk al deze kennis toe te passen. Daarmee is deze regio met recht een experimenteerzone voor de wereld van morgen. De ideale proeftuin voor die typisch Groningse mentailiteit van pionieren en samenwerken.

Bekijk de sectoren en factoren hiernaast in ons doorvertelmodel. Realiseer wat ze betekenen. Realiseer ook dat ze elkaar onderling versterken. Met maximaal samenwerkingsvoordeel.

Ziedaar onze positionering. Er zijn maar heel weinig gebieden in Europa die dat kunnen zeggen en waarmaken. Wij wel. Groningen is er klaar voor. Klaar voor een splinternieuw tijdperk. Laat maar komen. Graag zelfs.

En met open armen ontvangen we iedereen die hier op deze plek wil meedenken en meebouwen aan de oplossingen van morgen.

Op naar een gouden toekomst.