Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag

Van 11 tot en met 14 januari is Groningen weer de muzikale hoofdstad van Europa, met de 31ste editie van Eurosonic Noorderslag. Eurosonic Noorderslag is hét showcase festival waar muzikaal talent zichzelf presenteert tegenover een internationaal publiek van muziekprofessionals en -liefhebbers. 

Ook zonder kaartje is ESNS de moeite waard, want naast het betaalde festivalprogramma vinden er door de hele stad veel gratis gerelateerde evenementen plaats. Verspreid door de stad vind je bovendien de Rockspots. Deze Rockspots zijn de plaatsen waar ondernemers speciaal voor muziekliefhebbers iets organiseren ter gelegenheid van Eurosonic Noorderslag. Gebruik de gratis kaart om de Rockspots te bezoeken en haal het maximale uit je Eurosonic Noorderslagweekend.

Talentspot: Chordify & Knetterijs

Muziek en popcultuur ontmoeten elkaar op de Vismarkt. De akkoordherkenningsdienst Chordify en de getalenteerde vormgevers van het Knetterijs collectief slaan de handen ineen op deze talentspot. Knetterijs maakt schitterende schermen terwijl jij met Chordify in 15 minuten de nieuwste ESNS hits en bekende klassiekers op de gitaar leert spelen. Er is een open podium waar je je muzikale skills kunt laten zien.

Vismarkt. Do. 12 & vr. 13 16:00 - 22:00, za. 14 14:00 - 19:00. Meer info >>

Welkomstpunt

Veel bezoekers komen met de trein. Ze komen uit het hele land en daarbuiten. Het station is een belangrijk verzamelpunt waar ze allemaal langs komen. Op het stationsplein staat gedurende het festival het gastvrijheidspunt. Hierin wordt informatie gegeven over het festival en andere mogelijkheden in de stad. Haal hier ook je gratis plattegrond.

Eurosonic Noorderslag 2017

Eurosonic Noorderslag 2017