Mucosis B.V. | Innovatief farmaceutisch onderzoeksbedrijf

Mucosis

Mucosis B.V. is een biotechnologisch-farmaceutisch onderzoeksbedrijf dat innovatieve vaccins ontwikkelt die naald-vrij via de slijmvliezen (de mucosa), bijv. via de neus of mond, toegediend kunnen worden.

Het product waar Mucosis zich momenteel op richt is SynGEM®, een intranasaal vaccin om infecties en ziekte veroorzaakt door het respiratoir syncytieel virus (RSV) te voorkomen. RSV is een virus dat de luchtwegen infecteert en griepachtige verschijnselen veroorzaakt, maar in tegenstelling tot het influenza virus (het griep virus) is er nog geen vaccin voor op de markt. De omvang van de ziekte en sterfte veroorzaakt door RSV is vergelijkbaar met dat van het influenza virus, met als meest kwetsbare groepen ouderen en hele jonge kinderen. Er zijn ook aanwijzingen dat zware infecties bij hele jonge kinderen levenslange luchtweg problemen kunnen veroorzaken, zoals astma en allergieën.

Het is Mucosis’ missie om nieuwe mucosale vaccins te ontdekken en te ontwikkelen met als doel een betere preventie tegen infectiezieken. Het is ons doel om excellente research om te zetten in hoogwaardige vaccins die beter beschermen en die gebruiksvriendelijk zijn. Hiervoor werken we samen met de beste academische instituten en bedrijven over de hele wereld. Mucosis is operationeel sinds 2007 en ontwikkelt vaccins gebaseerd op zelf ontwikkelde en gepatenteerde Mimopath® vaccin platform die de mucosale toediening effectief maakt. De basis voor deze technologie werd gelegd aan de Universiteit van Groningen en Biomade Technology Foundation in Groningen.

Mucosis Animation

Mucosis Animation