Startups Groningen | Razendsnelle groeiende startup city!

Start-up city

Start-up city

In korte tijd is Groningen uitgegroeid tot een uitzonderlijk ecosysteem voor snelgroeiende startups, innovaties en duurzaamheid. Groningen- City of Talent scoort al een paar jaar als tweede als snelst groeiende, succesvolle startupstad van Nederland in de Deloitte 50 ranking. Net één plek onder Amsterdam.

Razendsnel heeft Groningen zich de laatste jaren ontwikkeld tot snelgroeiende startupstad met een perfect ondernemersklimaat. Het is de thuisbasis van een groot aantal succesvolle startups die inmiddels nationaal én internationaal zijn doorgebroken. Denk aan HackerOne, Chordify, Tvilight en Diagnoptics.

De succes-sleutel(s)

Waarom in Groningen? De sleutel bestaat uit twee ‘geheimen’: open innovatie en samenwerking. Van ondernemers met elkaar, maar óók met kennisdelen vanuit de wetenschap en onderwijs. Door deze nauwe en vaak ook nieuwe samenwerking tussen tussen talent van de toekomst, young-professionals, ondernemers en wetenschappers ontstaat een uniek ecosysteem voor open innovatie. Onderwijs, ondernemerschap en onderzoek komen samen. En laat dit nu het ultieme ecosysteem zijn voor het snel en actief ontstaan van innovaties. Precies wat deze startup city zo succesvol maakt.

State-of-the-art faciliteiten

Maar alleen met willen samenwerken, bereik je nog niets. Onmisbaar zijn faciliteiten die ruimte creëren voor open innovatie en samenwerking. ‘State-of-the-art faciliteiten’ noemt de Campus het. Want dat is het: faciliteiten op maat. Denk aan proeftuinen, nieuwe kenniscentra of specialistische labs waar startups gebruik van mogen maken. Het is Campus Groningen die met haar faciliteiten op de Zernike Campus en de Healthy Ageing Campus een grote rol speelt. Zo vestigen steeds meer bedrijven en startups zich op de Campus, vlak naast kennisinstellingen als Rijksuniversiteit Groningen, UMCG en de Hanzehogeschool. Drempels vallen weg, waardoor -we maken geen grap- de beste ideeën soms letterlijk bij de koffieautomaat ontstaan. Lees meer over Campus Groningen