Subsidie startende ondernemer | Bedrijfsfinanciering in Groningen

Bedrijfsfinanciering

Bedrijfsfinanciering

Net gestart? Al een businessplan op tafel? Of hard aan het groeien? Waar je als bedrijf ook staat, er is altijd behoefte aan kapitaal. Goed nieuws, want voor innovatieve ondernemers zijn er in Groningen verschillende mogelijkheden voor financiering.

SNN – Elke donderdag tussen 10.00 en 11.00 is er spreekuur voor innovatieve ondernemers. Er zijn heel veel subsidiemogelijkheden voor het noordelijk mkb. Eén daarvan is de Versneller Innovatieve Ambities (VIA) die een economische ontwikkeling in het mkb Noord-Nederland stimuleert. Ondernemers met een innovatief idee voor een product, procedé of nieuwe dienst kunnen subsidie ontvangen voor ontwikkeling.

Voor wie? De VIA-subsidie is voor mkb-bedrijven uit Drenthe, Friesland of Groningen. Je moet hier gevestigd en actief zijn. Voorwaarde is wel dat de innovatie bijdraagt aan een maatschappelijk belang. Zo is een deel van het subsidiegeld voor projecten die bijdragen aan CO2-vermindering. E mkb’ers die hun krachten bundelen binnen een project, kunnen meer subsidie ontvangen. Meer weten? Lees het op de site van SNN.

NOM-
Groningen @work- heeft verschillende programma’s en is gefaciliteerd door de Provincie Groningen. Programma’s zijn o.a.: