Subsidie voor ondernemers | Bedrijfsfinanciering in Groningen

Subsidie voor ondernemers

Bedrijfsfinanciering

Net gestart? Al een businessplan op tafel? Of hard aan het groeien? Of op zoek naar subsidie voor ondernemers? Waar je als bedrijf ook staat, er is altijd behoefte aan kapitaal. Goed nieuws, want voor innovatieve ondernemers in Groningen zijn er verschillende mogelijkheden voor financiering, zoals subsidie voor ondernemers. 

Subsidie voor ondernemers in Groningen

SNN - Elke donderdag tussen 10.00 en 11.00 is er spreekuur voor innovatieve ondernemers. Er zijn heel veel subsidiemogelijkheden voor het noordelijk mkb. Eén daarvan is de Versneller Innovatieve Ambities (VIA) die een economische ontwikkeling in het mkb Noord-Nederland stimuleert. Ondernemers met een innovatief idee voor een product, procedé of nieuwe dienst kunnen subsidie ontvangen voor ontwikkeling. Ga een keer langs het spreekuur voor meer informatie over subsidie voor ondernemers in Groningen.

Voor wie? De VIA-subsidie is voor mkb-bedrijven uit Drenthe, Friesland of Groningen. Je moet hier gevestigd en actief zijn. Voorwaarde is wel dat de innovatie bijdraagt aan een maatschappelijk belang. Zo is een deel van het subsidiegeld voor projecten die bijdragen aan CO2-vermindering. En mkb’ers die hun krachten bundelen binnen een project, kunnen meer subsidie ontvangen. Meer weten? Lees het op de site van SNN.

NOM - NOM Finance wil bedrijven laten groeien door financiering te strekken aan kansrijke ondernemers in Noord-Nederland. Dit doet NOM in de vorm van een aandelenkapitaal en/of achtergestelde leningen. Dit geld voor zowel startende bedrijven als bedrijven die willen groeien. Op hun website kun je de financieringscheck doen om te zien of ze jouw bedrijf kunnen financieren voor bepaalde tijd.

Groningen@Work - heeft verschillende programma’s voor subsidie voor ondernemers in Groningen. Daarnaast is Groningen@Work en is gefaciliteerd door de Provincie Groningen. Programma’s zijn o.a.: