Dit weekend: Open Ateliers in dé creatieve hotspot van Groningen, de Papiermolen

Open Ateliers

Dit weekend: Open Ateliers in dé creatieve hotspot van Groningen, de Papiermolen

ANOTHER FINE MESS #3 Open Ateliers Papiermolen

 

Bezoek 10 kunstenaars in De Papiermolen

 

De Papiermolen is al jaren één van dé hotspots van creatief talent in Groningen. Op zondag 26 maart houden 10 kunstenaars in De Papiermolen Open Atelier van 11:00 – 17:00 uur. Ze exposeren, er is gelegenheid werk te kopen en je kunt kennismaken met de makers. Met plezier vertellen ze over hun werk en inspiratie.

 

Waar: Papiermolenlaan 3, GroningenWanneer: 26 maart, van 11:00 – 17:00 uurParkeren: kan voor de deur (gratis op zondag)

 

Marianne Brouwe, Maaike Zwaan en Josie Lodema
Deze jonge kunstenaars zijn recent afgestudeerd aan Academie Minerva  en delen een atelier. Maaike maakt grote werken in potlood, inkt en aquarel, die grenzen tussen het realisme en karikaturale. Marianne schildert plein air met als grootste inspiratiebron de levendigheid van de stad. Ze vertellen je graag over hun werk. Ook zijn er kaarten te koop. 

Omstebeurt

Is de creatieve onderneming van Martine Buurman. Ze ontwerpt ,fotografeert, bakt, blogt en nog veel meer. Ze runt de webshop Een Nieuw Avontuur en is designer van LOCHT, handgegoten geurkaarsen van biologisch geteelde sojawas.

 

Kitty Boon

Beeldend kunstenaar en theatermaker. Boon maakt foto's, films en installaties die verhalend zijn. Speciaal tijdens de open ateliers verkoopt Boon foto's die haar blik laten zien ophet Openluchtzwembad De Papiermolen.

 

Willem Koolvoort

Illustrator en graficus, is al jaren zeefdrukker bij de Vera Artdivision. Zijn illustraties en ontwerpen zijn speels, fantasievol en humoristisch. Maar soms ook realistisch en natuurgetrouw.

 

Kim Veenman

Dierkunstenaar en illustrator. Kim schildert realistische dieren in olieverf die bijna uit het schilderij lijken te stappen. Soms op ware grootte. Ook verzorgt ze een geïllustreerde column in het tijdschrift Buitenleven. Ze verkoopt schilderijen en insectenposters.

 

Atelier Sans Scrupules

Een naaiatelier gespecialiseerd in exclusieve maatkleding voor dames en heren. Echt uniek en persoonlijk, kleding die bij je past.

 

Roeleke Heidekamp

In het naaiatelier kun je lessen volgen om rokken, jurken en shirts te maken. Roeleke laat de zelf gemaakte creaties zien en vertelt over de lesmogelijkheden.

 

Gerda Praamstra

Beeldend kunstenaar en in 2014 afgestudeerd aan de Klassieke Academie. De lichtval en de sfeer van het landschap fascineren haar. Ze maakt monumentale houtskooltekeningen en olieverfschilderijen die ontstaan uit haar verbeelding en intuïtie.