WK Zonnebootraces › City of Talent

WK Zonnebootraces

WK Zonnebootraces

WK Zonnebootraces

WK Zonnebootraces

do, 28 juni 2018 t/m za, 30 juni 2018

Op 29 en 30 juni komt het WK Zonnebootraces naar Groningen voor de derde race in het klassement. De avond ervoor is er een speciale kick-off in de Energy Barn op de Zernike Campus.

De Zonnebootrace is voor lefgozers, techneuten en organisatietalenten die duurzaam met de aarde om willen gaan. Op 29 en 30 juni doet het WK circus van de Zonnebootrace Groningen aan voor de derde race in het klassement. Dit is een happening gespiegeld aan de World Solar Challenge en ruim 10 jaar terug geïnitieerd door Nederlands eerste ruimtevaarder Wubbo Ockels. Hij daagde uit om een drijvende versie te maken die ook in een minder zonnig land als Nederland functioneert.

Vernieuwde boten
De races verbinden techniek, jeugd, watersport én fun met elkaar en maken zo duurzaamheid ‘cool’ en actueel. De teams optimaliseren de energieopbrengst van de zonnepanelen, maken de waterweerstand zo klein mogelijk met nieuwe designs en monitoren de resultaten nauwkeurig. Inmiddels kunnen de boten snelheden van meer dan 50km/h halen! En de teams blijven vernieuwen. De innovaties die zo ontstaan zijn ook buiten het wedstrijdveld van grote meerwaarde voor verduurzaming.

Kijk-tip:
De races zijn vanaf de waterkant goed te volgen en middels de Solar Boat World Cup Racing-app zijn de race-resultaten en tussenstanden live te volgen. Via de websites van Solar Sport One en Young Solar Challenge vind je meer informatie over de races, de teams en de organisatie.

Kick-off 28 juni
De wedstrijden worden georganiseerd door Stichting Solar Sport One. Deze stimuleerdt CO2-neutraal varen én participeert in sectorbrede initiatieven om duurzaamheid een boost te geven. Daarom organiseert de stichting samen met Van Wijnen Groningen en New Energy Coalition een inspirerende avond op 28 juni als kick-off van de Zonnebootraces. Deze avond begint om 18:00 uur en wordt gehouden in de Energy Barn (Zernikelaan 17, Groningen). Meer weten? Check deze link.