WinterWelVaart › City of Talent

WinterWelVaart

WinterWelVaart

WinterWelVaart

vr, 15 december 2017 t/m zo, 17 december 2017
Hoge, Lage en Klein der A

 

Wie in december op zoek is naar onvervalste winterse gezelligheid is bij WinterWelVaart aan het juiste adres. Sfeervol verlichte schepen, een knusse kerstmarkt, live muziek en glühwein: op dit jaarlijkse evenement heerst een op en top gezellige en vooral winterse sfeer. WinterWelVaart duurt van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december.

Voorafgaande aan WinterWelVaart in de stad Groningen zijn de schepen te zien op meerdere
locaties in de provincie. Ze leggen aan in Zoutkamp, Appingedam en Winschoten op 9
december en in Garnwerd, Woltersum en Werf Wolthuis in Sappemeer op 13 december.

Muziek en theater op twintig schepen
Aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A liggen meer dan twintig historische charterschepen. In het ruim van deze fantastische schepen kun je genieten van een uitgebreid muziek- en theaterprogramma met artiesten uit alle windstreken. Uiteraard kun je ook kennismaken met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen! 

Wintermarkt
WinterWelVaart is geen WinterWelVaart zonder de markt. Een kerstmarkt met een knipoog! Verwacht geen traditionele kerststalletjes met kerstaccessoires, WinterWelVaart doet het net even anders! De markt biedt een uitgebreide selectie aan winterse producten, kunst en antiek, eten, drinken en niet-te-missen snuisterijen. In gezellige houten huisjes en kraampjes krijg je genoeg kansen om te slagen voor dat ene originele kerstcadeau of je last-minute kerstinkopen!

Kunstroute
Naast de activiteiten in en rond de schepen, is er prachtig werk te zien van beeldende kunstenaars die wonen en werken in het A-kwartier. Ook is er werk te zien van een aantal gastexposanten. Een speciale kunstroute over de kade zorgt er voor dat je niks hoeft te missen.

Kinderprogramma
Er is een prachtig kinderprogramma samengesteld tijdens WinterWelVaart. Aan boord van een schip, op de kade en in het Scheepvaartmuseum. Special voor kinderen van alle leeftijden zijn er bijzondere activiteiten te doen zoals speurtochten, leuke workshops en games. 

Van Lauwerszee tot Dollard tou!
Voorafgaande aan WinterWelVaart in de stad Groningen zijn de schepen te zien op meerdere locaties in de provincie. In 2014 vond de eerste editie van ‘Lutje WinterWelVaart’ -het kleine zusje van WinterWelVaart Groningen- plaats in Appingedam. Dat smaakte naar meer! Dit jaar meren we aan in Zoutkamp, Appingedam, Winschoten, Garnwerd, Woltersum en Werf Wolthuis in Sappemeer. Door de verbintenis van verschillende locaties in de provincie, wordt het verhaal van de Groninger scheepvaart nog beter verteld. Van ‘Lauwerszee tot Dollard tou’! De schepen komen samen in de stad Groningen, als regionaal centrum van handel en scheepvaart.

Kijk voor meer informatie op: www.winterwelvaart.nl