TransFuture Festival › City of Talent

TransFuture Festival

TransFuture Festival

TransFuture Festival

wo, 27 juni 2018

Op 27 juni is het EnTranCe terrein op de Zernike Campus opnieuw dé plek voor het TransFuture Festival. Met dit jaar een wel heel speciale BarnTalk, namelijk met niemand minder dan Dierik Samsom! TransFuture is het festival over nieuwe energie.

Speciaal voor het TransFuture Festival is er een midzomeravond-editie van de BarnTalks met Diederik Samsom. De oud-PvdA leider heeft zich sinds vorig jaar volledig toegelegd op de energietransitie. Samsom heeft van het kabinet de opdracht gekregen ervoor te zorgen dat in 2030 zeker twee miljoen Nederlandse huizen van het aardgasnet af zijn. Hij is adviseur en commissaris bij het staatsenergiebedrijf EBN en daarnaast onderhandelaar voor het Nederlandse klimaatakkoord. Nederland moet volgens Samsom overstappen op andere energie zoals geothermie, ofwel aardwarmte. Hierbij wordt water van grote diepte uit de ondergrond opgepompt. ”Iedereen weet dat aardgas geen toekomst heeft”, zegt Samsom. De gevolgen door de Groningse aardbevingen geven volgens Samsom ”extra urgentie” bij het afscheid nemen van aardgas.

Juist het Noorden is de uitgelezen plek voor kansen in de energietransitie. Wil je weten waarom? Dan is het TranFuture festival the place to be. Je hoort er alles over de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op energiegebied én je kunt volop netwerken en kennis delen.

Programma

Final Symposium Innovatiewerkplaats Energy Transition
Barn Talk met Diederik Samsom
Innovatiemarkt
Lezingen
Workshops
Food & Drinks

Evenement details:

Woensdag 27 juni 2018 12:00 – 21:00 EnTranCe – Zernikelaan 17 Groningen
Van 19:00-21:00 de Barn Talk met Diederik Samsom in de Energy Barn. Meld je hier aan

Meer informatie over het programma volgt!