Testrace zonneauto TopDutch Solar Racing Team › City of Talent

Testrace zonneauto TopDutch Solar Racing Team

Testrace zonneauto TopDutch Solar Racing Team

Testrace zonneauto TopDutch Solar Racing Team

do, 14 juni 2018
12:00 uur tot 00:00 uur
Walk of Fame, Zernike Campus Groningen

De allereerste testrace van de TopDutch Solar Racing zonneauto vindt plaats op Zernike Campus Groningen op donderdag 14 juni. Henk Pijlman, collegevoorzitter van de Hanzehogeschool Groningen, maakt in de eerste Groningse solar auto een testrace over Zernike Campus. 

TopDutch Solar Racing Team

De zonneauto is door een team van noordelijke studenten ontworpen en gebouwd. Het team bestaat uit studenten van verschillende mbo-, hbo- en universitaire opleidingen in Drenthe, Groningen en Friesland. Onder de deelnemende opleidingen zijn de Hanzehogeschool, het Alfa College en het Drenthe College. Ook de kennis die nodig is voor het bouwen van een 'lichtgewicht' auto komt van verschillende noordelijke bedrijven. Met de zonneauto wil het TopDutch Solar Racingteam in 2019 meedoen aan de World Solar Challenge in Australië. Dit is een tocht van 3000 kilometer met zelfgemaakte zonneauto's van Darwin naar Adelaide. 

Werken aan kennisontwikkeling en duurzaamheid
Het achterliggende doel van het TopDutch Solar Racing Team gaat verder dan alleen deze race. Door het bouwen van de zonneauto werken de studenten aan hun hoofddoel: kennis ontwikkelen op het gebied van energie, materialen en artificial intelligence.