Startup weekend Groningen › City of Talent

Startup weekend Groningen

Startup weekend Groningen

Startup weekend Groningen

wo, 31 oktober 2018 t/m vr, 2 november 2018
Diverse locaties

Startup Weekend is een evenement waarbij deelnemers de hoogtepunten, dieptepunten, de pret en de druk ervaren die "het startup leven" met zich meebrengt. In niet meer dan 54 uur kun je je ideeën pitchen, teams vormen en van dat idee een bedrijf maken! Gedurende het weekend zullen ontwikkelaars, ontwerpers, bedrijfs- en branchedeskundigen op een praktische manier leren wat er gaande is. Terwijl je leert hoe je een echt bedrijf kunt creëren, ontmoet je de allerbeste mentors, investeerders, mede-oprichters en sponsors die klaar staan ​​om je op weg te helpen.

Workshop 1: Creëer je eigen geluk.

Creëer je eigen geluk. Het kan zijn dat je al tijden rondloopt met de wens weer energie te vinden voor het afmaken van je scriptie, of om die eeuwige jongensdroom binnen nu en een jaar te realiseren. Tijdens deze workshop ervaar je dat jouw geluk maakbaar is, we geloven in : Attitude Affects Outcome. Van een klein idee, grote droom of een visie naar je eerste stappen om je onhaalbare doel te realiseren. Deze workshop is voor iedereen die uitgedaagd wil worden om met zijn eigen vraagstuk aan de slag te gaan.

Wie: Agents of change - Margot Van Der Wolf
Waar: House of change. Oude Boteringestraat 47
Wanneer: 31 oktober van 19:00 t/m uiterlijk 21:00

Aanmelden kan via deze link.

Workshop 2: Design thinking - empathie

In onze snel veranderende wereld wordt verbinding steeds belangrijker. Daarin is het ontwikkelen van empathie cruciaal. Het helpt je in je persoonlijk leven om meer te halen uit het contact met de mensen om je heen en in je professionele leven om de behoeften van je klanten en collega’s te ontdekken. Zij zijn immers de mensen waarvoor je het doet. De workshop Building empathy bestaat uit twee delen. In het eerste deel ga je aan de slag met jezelf (en eventueel je Start-up weekend team). We werken aan een stukje mindset, de basis. In het tweede deel pas je je opgedane inzichten en kennis toe. Je leert hele goede gesprekken te voeren en interviews af te nemen. Zo leer je onder andere een veilige setting neer te zetten in een gesprek en de juiste vragen te stellen.

Wie: Auke Schotanus
Waar: De Pijp, Boterdiep 69-1 · Groningen
Wanneer: 1 november van 19:00 t/m uiterlijk 21:00

Aanmelden kan via deze link.

Workshop 3: Effectief Altruïsme

Veel mensen willen iets goeds doen voor een ander, vaak zelfs zonder er iets voor terug te verwachten. Zou het niet fantastisch zijn wanneer die acties ook nog eens een maximaal effect hebben? Daarover gaat Effectief Altruïsme (EA). Effectief Altruïsme is een filosofie en een beweging die compassie combineert met wetenschap en logisch redeneren. Het probeert antwoord te geven op de vraag: hoe kunnen we de wereld maximaal verbeteren? In Groningen houden verschillende mensen zich hier actief mee bezig. Ze proberen vervolgens te handelen naar de verkregen inzichten. In deze interactieve lezing wordt ook ingegaan op de effecten van onbaatzuchtig handelen op de altruïst zelf.

Wie: Rutger van der Laan
Waar: Devhouse Spindle, Lübeckweg 2 · Groningen
Wanneer: 2 november van 19:00 t/m uiterlijk 21:00

Aanmelden kan via deze link.