Social Impact Day Noord › City of Talent

Social Impact Day Noord

Social Impact Day Noord

Social Impact Day Noord

wo, 1 november 2017

 Voor een betere wereld én onderneming

Op woensdag 1 november vindt de tweede editie plaats van de Social Impact Day Noord in het Groninger Forum, hét evenement over sociale impact in Noord Nederland. Keynote speakers zijn onder andere groene innovator Ruud Koornstra en Camilla Marcus-Dew, oprichter van The Soap Co. en voorvechtster van Conscious Consumerism.

Economisch succes en maatschappelijke impact gaan hand in hand. Hierbij is sociaal ondernemen een innovatieve vorm van ondernemerschap en dit heeft enorme groeipotentie. Niet alleen als het gaat om impact, maar ook wat betreft omzet en productie. Zo ontdek je op de Social Impact Day middels inspirerende voorbeelden dat investeren in sociaal ondernemerschap niet alleen slim is, maar ook goed. Het levert namelijk allemaal goede dingen op. Voor ons allemaal.

Keynote speakers
Eén van de twee keynote speakers is Ruud Koornstra, groene innovator en eerste Energiecommissaris van Nederland. Volgens hem staat duurzaamheid niet voor verminderen of beknibbelen, maar juist voor ‘handelen vanuit overvloed.’ Sociaal ondernemen biedt volgens hem oneindig veel kansen, voor een betere wereld én een betere onderneming. Ook keynote speaker Camilla Marcus-Dew zet zich in voor sociale ondernemingen, zowel non-profit als in de commerciële sector, om meer sociale impact te creëren. Ze is voorvechtster van Conscious Consumerism: een bewuste manier van consumeren, waarbij mensen zich realiseren dat zij met elke aankoop de wereld kunnen verbeteren: financieel, sociaal alsook met betrekking tot het milieu.

Het programma
Er zijn diverse workshops, panels en lezingen en in één dag ben je helemaal up-to-date en klaar om nog meer omzet, producten en maatschappelijke impact te genereren. Doel van de Social Impact Day Noord is om sociaal ondernemerschap in Noord Nederland te versnellen.

Tips welkom!
De organisatie werkt nog hard aan de definitieve invulling van het programma en tips zijn van harte welkom. Weet je een lokaal initiatief die niet mag ontbreken? Of ben je ondernemer en wil je je eigen ervaringen in sociaal ondernemen delen? Mail dan naar  info@socialimpactdaynoord.nl.

Meer over de Social Impact Day Noord lees je op: http://socialimpactdaynoord.nl/.