POPgroningen Talent Award

POPgroningen Talent Award

POPgroningen Talent Award

POPgroningen Talent Award

za, 29 april 2017
20:00 uur tot 22:30 uur
Vera Groningen

Sinds een aantal jaren organiseert POPgroningen de POPgroningen Talent Award. Wat begon als een talentenjacht heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een traject waarin ontwikkeling van de acts en coaching centraal staat. Via acht voorrondes, twee halve finales in Simplon en een finale in Vera blijft er op het einde één act over die nog extra wordt gepusht door de provinciale popkoepel. In 2017 vindt de finale van de POPgroningen Talent Award plaats op zaterdag 29 april.

De winnende act zal spelen op Eurosonic, Grunnsonic, Bevrijdingsfestival Groningen, ReitdiepPOP, Pagefestival, Keetpop, Kadepop, The Spy And The Butcher, Taribush Kuna Festival, Worteldagen, Flinke Pink Festival en in de Melkweg te Amsterdam. Tevens krijgt de act een coachingstraject aangeboden onder leiding van een professional uit de popmuziek en mag het deelnemen aan het lesaanbod van Kunst & Multimedia (Noorderpoort). Daarnaast ligt er een waardecheque van Westerhaven Muziek klaar.

De voorselectie van een aantal acts is tot stand gekomen door een samenwerking met Graspoll van Graspop, Kunstbende, USVA's Nootuitgang, Popsport, StuKaFest en Urban House Groningen. Voor de finale zijn de volgende acts geselecteerd:

  • Boyz in the Woods (hiphop)
  • Jooz (hiphop)
  • Manzi (hiphop)
  • PhoenatiX (ska/reggae)

Bezoek de website van Vera voor meer informatie.