Lezing Usain Bolt: Snelheid en bravoure › City of Talent

Lezing Usain Bolt: Snelheid en bravoure

Lezing Usain Bolt: Snelheid en bravoure

Lezing Usain Bolt: Snelheid en bravoure

wo, 20 september 2017

Sommige sporters zijn meer dan internationale helden, zij veranderden het aanzien van hun sport. Sinds Johan Cruijff is de voetbalsport niet meer hetzelfde, topatleet Usain Bolt perfectioneerde de sprint en ‘His Airness’ Michael Jordan is volgens velen de beste basketbalspeler aller tijden. Wat maakt deze sporters zo uniek?  In de lezingenserie Sporticonen geven sporters, coaches en wetenschappers hun kijk op het succes van deze drie helden. Deze serie wordt georganiseerd in het kader van 50 jaar (ACLO) Sportcentrum van Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool Groningen. De lezingen vinden om 20:00 plaats in het Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen.

Usain Bolt: Snelheid en bravoure

Deze avond gaat het over de sprinter Usain Bolt wie de snelste man ter wereld is. Hij liep de honderd meter in een wereldrecord van 9,58 seconden, 37,6 kilometer per uur, en behaalde als Olympisch atleet de triple triple: drie gouden medailles op drie opeenvolgende spelen. Het fenomeen ‘Lightning Bolt’ wordt ontleed door sprintcoach Bart Bennema, die o.a. Daphne Schippers begeleidde, oud-tienkamper en RUG-alumnus rechten Chiel Warners, bewegingswetenschapper Bert Otten, sportpsycholoog Nico van Yperen en sprintster Marit Dopheide. Gespreksleider en inleider is atletiektrainer en -omroeper Wycher van den Bremen.

Tickets zijn verkrijgbaar per lezing voor  4 euro voor reguliere bezoekers, 2 euro voor SG-kortingspashouders en gratis voor studenten via: www.sggroningen.nl