Lezing Michael Jordan: Superster › City of Talent

Lezing Michael Jordan: Superster

Lezing Michael Jordan: Superster

Lezing Michael Jordan: Superster

wo, 27 september 2017

Sommige sporters zijn meer dan internationale helden, zij veranderden het aanzien van hun sport. Sinds Johan Cruijff is de voetbalsport niet meer hetzelfde, topatleet Usain Bolt perfectioneerde de sprint en ‘His Airness’ Michael Jordan is volgens velen de beste basketbalspeler aller tijden. Wat maakt deze sporters zo uniek?  In de lezingenserie Sporticonen geven sporters, coaches en wetenschappers hun kijk op het succes van deze drie helden. Deze serie wordt georganiseerd in het kader van 50 jaar (ACLO) Sportcentrum van Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool Groningen. De lezingen vinden om 20:00 plaats in het Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen.

Michael Jordan is volgens velen de beste basketballer aller tijden. Zijn sprongkracht en lichaamsbeheersing waren legendarisch en leverden hem de eretitels ‘Air Jordan ‘en ‘His Airness’ op. Jordan was ook op het gebied van de sportmarketing zijn tijd ver vooruit. De ins en outs van de ‘jumpman’ worden gepresenteerd door oud-international en Donar-legende Hein Gerd Triemstra, de Amerikaanse topspeler en sportwetenschapper Drew Henderson, sportpsycholoog Nico van Yperen, oud-international en ‘Orange Angel’ Rianne de Roos, en marketingdeskundige Grietje Pasma. Gespreksleider van deze avond is Janka Stoker, hoogleraar leiderschap en fanatiek basketballer.

Tickets zijn verkrijgbaar per lezing voor  4 euro voor reguliere bezoekers, 2 euro voor SG-kortingspashouders en gratis voor studenten via: www.sggroningen.nl