Landelijk top-congres Bestuurskunde komt naar Groningen › City of Talent

Landelijk top-congres Bestuurskunde komt naar Groningen

Landelijk top-congres Bestuurskunde komt naar Groningen

Landelijk top-congres Bestuurskunde komt naar Groningen

di, 15 mei 2018
15:45 uur tot 18:30 uur

Het Landelijk Congres der Bestuurskunde (LCB) komt voor het eerst in de geschiedenis naar Groningen. Dit is het grootste bestuurskunde congres van Nederland. Op 15 en 16 mei komen ruim 500 studenten, (young) professionals, wetenschappers en bestuurders uit heel Nederland naar cultuurcentrum de Oosterpoort. En: Groningse ondernemers zijn welkom!

'Nederland in Transitie: een gedeelde verantwoordelijkheid voor een duurzame samenleving'. Dat is de titel van deze 18e editie van het tweedaagse LCB in Groningen. Een effectief klimaatbeleid is urgenter dan ooit en op het LCB 2018 wordt deze uitdaging vanuit verschillende kanten belicht. Wetenschappers, (young) professionals en studenten en komen samen om te praten over deze uitdagingen. De klimaatuitdagingen vragen namelijk aandacht van de overheid, maar ook van het bedrijfsleven en wetenschap. Tijdens het congres staat de vraag centraal hoe Nederland tot effectief klimaatbeleid dient te komen. De energietransitie en duurzaamheid zijn speerpunten van het congres, met name de vertaalslag hoe we als Nederland daar nu eindelijk echt werk van kunnen maken.

Transitie in Groningen
Hoogleraar Bestuurskunde Heinrich Winter: “Transitie is overal om ons heen. Er wordt wel gezegd dat we niet in een tijdperk van verandering leven, maar in een verandering van tijdperk. Ik weet niet of dat zo is, maar dat er wat aan de hand is lijkt evident. Dat is in ieder geval zo op het vlak van de energietransitie. De opwarming van de aarde en de uitputting van fossiele energiebronnen maken overschakeling op schone energiebronnen nodig. Daarom is het thema juist in Groningen goed gekozen. De energieprovincie van Nederland ondervindt immers bijna dagelijks de gevolgen van de ‘oude’ manier van energieproductie.”

Speciaal voor Noordelijke ondernemers
Omdat het LCB dit jaar voor het éérst in haar 18-jarig bestaan in het noorden wordt georganiseerd, probeert de congresorganisatie zoveel mogelijk de samenwerking te zoeken met noordelijke partners. Noordelijke ondernemers krijgen daarom de kans om deel te nemen aan een speciaal deel van dit congres. Voor slechts €30 euro kun je deelnemen aan het programma dat speciaal opengesteld wordt aan noordelijke ondernemers:

  • Ontvangst dagvoorzitter Ruud Koornstra
  • Workshop naar keuze
  • Keynote Jan Rotmans
  • Informele borrel

Aanmelden
Via deze link kunt u zich aanmelden voor het congres. Nadat u op de groene knop met ‘registreer’ heeft geklikt kunt u rechtsboven kiezen voor ‘promotie code opgeven’. Vervolgens kunt u als ondernemer met de code: ‘LCB2018MKB’ uw tickets bestellen. Vervolgens kunt u kiezen aan welke workshop u deelneemt.