KEIweek › City of Talent

KEIweek

KEIweek

KEIweek

ma, 13 augustus 2018 t/m vr, 17 augustus 2018

De KEI-week is de algemene introductieweek voor alle aankomende eerstejaars studenten in Groningen. Het is de perfecte gelegenheid om de stad en al haar mogelijkheden te leren kennen en zo alle leuke aspecten van het studentenleven te ontdekken. Tijdens de KEI-week is niets verplicht en kun je zelf kiezen aan welke evenementen je wel of niet mee wilt doen. Naast kennismaken met de stad en haar stadjers, komen ook thema's duurzaamheid en sociale samenleving aan bod. 

De KEI-week is al 50 jaar lang een begrip in Groningen! In 1969 maakten de Groningers voor het eerst kennis met de KEI-week, wel in een compleet andere vorm dan tegenwoordig. In die tijd kwam er steeds meer vraag naar een algemene introductieweek voor eerstejaarsstudenten. Een groep studenten besloot toen om in die behoefte te voorzien. Zij organiseerden een introductieperiode, waarin de eerstejaarsstudenten van de stad Groningen werden opgevangen en werden geïnformeerd over hun nieuwe leefomgeving. In 1972 werd voor dit doel Stichting Kommissie Eerstejaars Informatie opgericht. In 1993 is deze naam veranderd in Stichting Kommissie Eerstejaars Introductie, die nu bekend staat als Stichting KEI.

Aanvankelijk behoorden alleen eerstejaarsstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen tot de doelgroep van Stichting KEI. Vanaf 1971 waren ook studenten die een Hogere Beroeps Opleiding (HBO) in Groningen begonnen, welkom om deel te nemen aan de KEI-week. In het begin was de interesse onder deze studenten aan het HBO niet erg groot. Maar na vele fusies tussen diverse HBO-instellingen in de jaren tachtig, wat uiteindelijke resulteerde in de Hanzehogeschool Groningen, nam de belangstelling sterk toe. Uiteindelijk konden ook HBO-studenten plaatsnemen in het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI.

Meer informatie is te vinden op de site >>