Healthwise Lustrum Conferentie - Man Made Blue Zones › City of Talent

Healthwise Lustrum Conferentie - Man Made Blue Zones

Healthwise Lustrum Conferentie - Man Made Blue Zones

Healthwise Lustrum Conferentie - Man Made Blue Zones

di, 3 april 2018
09:00 uur tot 17:00 uur

Is het mogelijk om van Noord-Nederland een regio te maken waar de omstandigheden optimaal zijn voor een gezond leven? Rond dat thema organiseert Center of Expertise Healthwise van de Rijksuniversiteit Groningen samen met HANNN een conferentie. Met een keynote van Michel Poulain, de eerste onderzoeker die Blue Zones beschreven heeft. 

Man Made Blue Zones

Het programma staat in het teken van de zogenaamde Man Made Blue Zones. Blue Zones zijn afgebakende gebieden op verschillende plekken in de wereld waar mensen tot op hoge leeftijd kerngezond blijven. Demograaf Michel Poulain, keynote spreker bij onze conferentie, ontdekte deze Blue Zones. De lustrumconferentie richt zich op de vraag of en hoe een Blue Zone actief ontworpen kan worden (Man Made Blue Zone) en de leefstijl van individuen kan veranderen en helpen verbeteren.

Succesfactoren voor gezond ouder worden 

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat er vijf succesfactoren in de Blue Zones zijn: fysieke activiteit, gezonde diëten, maatschappelijke betrokkenheid, zingeving en gezonde leefomgevingen. Tijdens onze conferentie delen wetenschappers de nieuwste bevindingen over hoe deze factoren bijdragen aan gezond ouder worden. Daarnaast vertellen beleidsmakers hoe zij dit vertalen in beleid en delen ondernemers hun praktijkervaringen.

Stappenplan voor een Man Made Blue Zone 
Is het ontwikkelen van een Man Made Blue Zone haalbaar? Tijdens de conferentie presenteert keynote spreker prof. dr. ir. Koert van Ittersum een stappenplan voor de realisatie van een Man Made Blue Zone, dat hij speciaal voor deze conferentie ontwikkelde.

Sprekers

Onder de sprekers zijn onder andere:

  • Burgemeester Peter den Oudsten
  • Wethouder Mattias Gijsbertsen
  • Michel Poulain (ontdekker van de Blue Zones)
  • Prof. dr. Koert van Ittersum

Aanmelden kan hier >>

Organisatoren

Expertisecentrum Healthwise, onderdeel van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen, organiseert deze conferentie in nauwe samenwerking met Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN), gemeente Groningen, Aletta Jacobs School of Public Health, SOM Research Institute en Rabobank.