Hackathon: ‘Hack the Gap – Gelijke onderwijskansen’ › City of Talent

Hackathon: ‘Hack the Gap – Gelijke onderwijskansen’

Hackathon: ‘Hack the Gap – Gelijke onderwijskansen’

Hackathon: ‘Hack the Gap – Gelijke onderwijskansen’

Hackathon: ‘Hack the Gap – Gelijke onderwijskansen’

vr, 1 maart 2019 t/m za, 2 maart 2019
08:30 uur tot 17:00 uur
EM2 Groningen

Wat maakt dat je alles uit je opleidingen kunt halen? Welke omstandigheden in het leven, van baby- tot en met de studententijd, zijn hierop van invloed? Gemeente Groningen en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap organiseren samen met verschillende onderwijs- en onderzoeksinstellingen de onderwijshackathon ‘Hack the gap: Gelijke onderwijskansen’.
De hackathon is op vrijdag 1 maart van 8.30 tot 23.00 en op zaterdag 2 maart van 8.30 tot 17.00 uur.

Mail voor meer informatie naar hackthegap050@groningen.nl

1 maart

De eerste dag gaan de deelnemers aan de slag met diverse databestanden om te zoeken naar verbanden binnen het thema ‘gelijke kansen in het onderwijs’. Met de beschikbare data kunnen verschillende invalshoeken benaderd worden, zoals de thuissituatie, gezondheid en armoede, maar ook ontwikkelkansen en het labelen van kinderen op basis van hun (vermeende) talenten.

Programma vrijdag 1 maart:

9.00 Start met inspiratie, informatie en deep dive challenges

Middag: werken 

Avond: werken (ruimte is open tot 23.00)

2 maart

De tweede dag pitchen de teams hun bevindingen en wordt het winnende team bekend gemaakt. De teams worden hierbij ook beoordeeld op een plan van aanpak waarin staat hoe de bevindingen verder kunnen worden uitgewerkt. De drie winnende teams krijgen een leuke prijs. Het team dat de eerste prijs wint kan daarnaast tot en met augustus 2019 een beroep doen op expertise en advies van o.a. de gemeente Groningen voor de uitwerking van hun plan.

Programma zaterdag 2 maart:

9.00 Start en verder werken

Middag: pitches en prijsuitreiking

17.00: afsluitende borrel tot 19.00

Praktisch

  • Voor eten en drinken wordt gezorgd. Op beide dagen is er rond het middaguur een lunch. Op vrijdag is er een pizzadiner. Vegetarisch is aanwezig.
  • Neem je laptop mee!
  • De locatie is bereikbaar voor minder-validen. Er is parkeergelegenheid.

Deelname

Deelname aan de hackathon staat open voor docenten, studenten, scholieren, onderzoekers, programmeurs en data-analisten, ervaringsdeskundigen, (jeugd)artsen,  enz. Kortom, iedereen die zich verbonden voelt met of geïnteresseerd is in dit thema. Alle input is welkom!

We werken in gemengde teams met verschillende expertises. Technische of inhoudelijke kennis is daarom niet vereist. Om deel te nemen kun je je aanmelden via Fikket. Dit evenement liken of aangeven dat je aanwezig bent is niet genoeg. Wil je eerst nog meer informatie? Mail je vragen dan naar hackthegap050@groningen.nl

Doe mee, denk mee, help kansongelijkheid te verkleinen! #hackthegap050