Groningse Nacht van de Filosofie › City of Talent

Groningse Nacht van de Filosofie

Groningse Nacht van de Filosofie

Groningse Nacht van de Filosofie

vr, 13 april 2018 t/m za, 14 april 2018

Kan het: offline zijn in een wereld die altijd online is? Studium Generale van de Rijksuniversiteit Groningen daagt meer dan 30 bekende wijsgeren en vak filosofen uit binnen- en buitenland uit om hierover te vertellen tijdens de Nacht van de Filosofie in het Groninger Forum van vrijdag 13 op zaterdag 14 april.

Heb jij 3000 facebook-vrienden, post je foto’s van je cappuccino’s op Instagram, date je via Tinder? Of ben je juist he-le-maal klaar met je smartphone en het posten van selfies? Maak je je zorgen om de data die over je wordt verzameld? Hoe dan ook: dan is deze editie van de Groningse Nacht van de Filosofie écht wat voor jou.

Denk mee over vragen zoals: Beleef je de wereld anders als je een periode offline gaat? ‘Ben’ je de data die er over jou is verzameld? En hoe moeten we reageren op bots die verkiezingen beïnvloeden en hackers in onze babyfoons?

Ook kun je dieper duiken in het thema van de Maand van de Filosofie, want de macht van verbeelding én de verbeelding van macht komt ook ruim aan bod. We besteden onder andere aandacht aan dierentalen, Haruki Murakami en de politiek van straatvloggers.

Te gast zijn Maxim Februari, Miriam Rasch, Hans Schnitzler, Marjan Slob, Hans De Bruijn, Ignaas Devisch, Vincent Hendricks, André Aleman en vele anderen!

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Groninger Forum