Donuteconomie kans voor het noorden › City of Talent

Donuteconomie kans voor het noorden

Donuteconomie kans voor het noorden

Donuteconomie kans voor het noorden

ma, 18 juni 2018

Al gehoord van de Donuteconomie? Deze is duurzaam én gaat tegelijk in op onze behoeftes. De Engelse econoom Kate Raworth bedacht de Donut en komt op 18 juni naar het noorden en vertelt over de kracht van Noord Nederland.

Kate Raworth maakt wereldwijd furore met ‘haar’ Donut en komt op 18 juni speciaal naar Assen. Wat die ‘Donuteconomie’ precies inhoudt? Eigenlijk heel simpel: een economie die kan blijven groeien, terwijl ook mensenrechten én onze aarde centraal staan. Raworth: “We moeten nodig aan de slag met een nieuwe economie. Een economie waarbij zorg voor mensenrechten én planeet centraal staan, niet óf sociaal, óf duurzaam, maar én én. Lokaal, regionaal en wereldwijd.”

Groningen, Friesland en Drenthe koploper
Na een pittige inleiding van Kate Raworth over de Donuteconomie komen de uitdagingen en initiatieven naar voren. Met als focus: hoe worden Friesland, Groningen en Drenthe samen koploper in de ontwikkeling van een nieuwe, duurzame en sociale economie? Hoe geven we dit lonkende perspectief hart, hoofd en handen en versnellen we? Wat kunnen verschillende betrokkenen bijdragen, zoals bewoners, onze ‘commons’, onderwijs, overheid, ondernemers. Wat is onze kracht? En wat doe jij? Er is ruimte voor je prangende vragen. Kate denkt mee en geeft tips.

Wil je erbij zijn en meedenken? Geef je dan snel op via deze link! Vol=vol.

Nog even praktisch:
Wanneer: 18 juni 2018, aanvang 19:00 uur (18:00 inloop met buffet)
Waar: TT circuit Assen
Toegang: Gratis 
De voertaal is Engels

Benieuwd naar Kate? Check haar website.