Blockchain, hoe dan? › City of Talent

Blockchain, hoe dan?

Blockchain, hoe dan?

Blockchain, hoe dan?

wo, 4 april 2018
19:00 uur tot 00:00 uur

Blockchain technologie wordt steeds populairder in het nieuws, vooral wanneer over bitcoin wordt gesproken. Maar wat is blockchain nou precies en hoe werkt het? Op 4 april organiseert Eclipse Incubators Foundation samen met Gemeente Groningen een evenement waar je antwoord krijgt op al deze vragen. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die weinig tot niks over blockchain weten, maar die zeer geïnteresseerd zijn in het leren hiervan. 

Tijdens het evenement wordt in simpel (Jip en Janneke) taal uitgelegd wat blockchain is. Deelnemers krijgen de kans om te zien hoe de technologie daadwerkelijk werkt en wat mensen er allemaal mee kunnen. Bovendien kunnen deelnemers tijdens de bijeenkomst onder de motorkap van blockchain kijken om meer inzicht te krijgen in de werking van de technologie. Aan de hand van verschillende onderdelen (blockchain games) onder leiding van o.a. QNH, zoals het maken van een eigen blockchain en leren over mining, zullen deelnemers ook praktisch bezig zijn tijdens het evenement. 

Bij de bijeenkomst zal het principe van “speed-debating” worden toegepast waarbij deelnemers niet alleen over blockchain gaan leren maar juist uitgedaagd worden om kritisch te denken over de technologie, de toepassingen en (potentiële) invloed op mens en maatschappij. De bedoeling is dat deelnemers actief en interactief bezig zullen zijn op die avond. Meer weten over Blockchain

Of meld je direct aan >>