Bierfestival Groningen › City of Talent

Bierfestival Groningen

Bierfestival Groningen

Bierfestival Groningen

wo, 11 april 2018 t/m za, 14 april 2018
Martinikerk Groningen

Van 11 t/m 14 april 2018 vindt de achtste editie van Bierfestival Groningen plaats. Ook dit jaar is de Martinikerk weer het schitterende decor voor dit festival. Naast een breed scala aan nationale en internationale tapbieren en bieren op fles, is er ook een gevarieerd programma bestaande uit diverse masterclasses, wedstrijden en een groots opgezet bierdiner met streekproducten en streekbieren.

Wedstrijden en masterclasses

De 8e brouwwedstrijd zal plaatsvinden. Amateurbrouwers zijn uitgedaagd om een schwarz te brouwen. Dit is gebeurd in nauw overleg met de noordelijke amateurbrouwverenigingen. Daarnaast worden er twee wedstrijden georganiseerd voor professionele brouwerijen. Zij strijden om de titel: ‘Beste en lekkerste Tripel’ en ‘ Beste en Lekkerste Schwarzbier’. Daarnaast hebben de Noordelijke brouwers samen een schwarz bier gebrouwen die april landelijk verkocht wordt en waarvan de opbrengst naar de Martinikerk gaat.

De 7e editie van de ‘Bier & Spijs’ wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 14 april. Melissa Cole , Els Eggens en Arvid Bergstrom zullen dit jureren. Horecabedrijven worden uitgedaagd  de meest verrassende en beste bier- en spijscombinatie te presenteren aan een vakkundige jury. Cause beer loves food zal de titel verdedigen.

Naast bovenstaande wedstrijden wordt er een variërend programma aan masterclasses aangeboden op vrijdagavond en zaterdagavond. Toppers als Menno Olivier, Melissa Cole en Tommie Sjef  zullen hun verhaal vertellen. Kaarten hiervoor zijn nog verkrijgbaar via de website.

Kortom: Bierfestival Groningen is door haar veelzijdigheid, haar unieke omgeving, de vele bieren en activiteiten dé plek waar je als liefhebber geweest moet zijn! “Bierfestival Groningen. Horen, zien, ruiken, proeven en genieten!”