5G Masterclass op 5 april › City of Talent

5G Masterclass op 5 april

5G Masterclass op 5 april

5G Masterclass op 5 april

do, 5 april 2018

Ruud van Dijk (Vodafone) vertelt over IoT

Wat het ‘Internet of Things’ en 5G met elkaar te maken hebben? Alles! Ruud van Dijk vertelt hoe Vodafone al bezig is om de eerste elementen van de techniek te introduceren op donderdag 5 april in het 5G Lab van 5Groningen, een project van de Economic Board Groningen (EBG). Ben je erbij?

5G krijgt meer en meer aandacht, er wordt zelfs al gezegd dat de eerste 5G netwerken eind 2018 mogelijk al gereed zijn. En daarbij hoort ook de ontwikkeling van Internet of Things (IoT). IoT refereert aan de situatie dat door mensen bediende computers (desktops, laptops, tablets, smartphones) in de minderheid zullen zijn op het internet. De meerderheid van de internetgebruikers zal in deze visie bestaan uit semi-intelligente apparaten, zogenaamde embedded systems. Alledaagse voorwerpen worden hierdoor een entiteit op het internet, die kunnen communiceren met personen en met andere objecten, en die op grond hiervan autonome beslissingen kunnen nemen. (bron: Wikipedia)

Ruud van Dijk is IoT (Internet of Things) Product Development Manager in het Eterprise IoT segment bij VodafoneZiggo. Hij omschrijft zichzelf als: an active advocate of the digital transformation and the role the Internet of Things and 5G will play in improving societies, cities, businesses and the lives of individuals.

Wil jij meer horen over 5G en IoT? Heb je vragen aan Ruud en vind je het leuk om met een kleine groep in gesprek te gaan? Meld je dan nu aan! Iedereen is welkom, maar wees er snel bij, want vol = vol. Meld je aan via de site >>

Praktische info:
Tijd: 16:00-18:00 uur
Plaats: 5G Lab op de Zernikecampus, naast de EnergyBarn op het EnTranCe terrein (adres: Zernikelaan 17, 9747 AJ Groningen. Gratis parkeren is mogelijk.)